Byrådets kamp mot frivilligheten

Vi må ta vare på de hardtarbeidende ildsjelene som hjelper lokalsamfunnet hver eneste dag. Men hva gjør kommunen? Gir folk gebyrer, krav og stoppordre for den frivillige innsatsen. Er det virkelig sånn vi vil ha det i Bergen?

(Foto: Privat)

For en liten stund siden måtte dugnadsgjengen ved Myrdalsvatnet kaste inn håndkledet. Det kommunale byråkratiet klarte å knekke det siste som var igjen av dugnadsånd i pensjonistene.

La meg understreke: Jobben som ble gjort var frivillig motivert og gjennomført. Denne flotte ressursen er nå borte – takket være byrådet og kommunen. Nå må byrådet og bymiljøetaten kjenne sin besøkelsestid. Bare fordi en tomt er kommunal, trenger man ikke å detaljstyre de frivillige som vil hjelpe til. Frivillige som ønsker å bruke sin egen fritid på å gjøre lokalsamfunnene bedre, bør i langt større grad få mulighetene til det – og ikke bare på kommunens premisser.

Det skremmer meg dessuten at byrådet har fjernet navnet «frivillighet» fra byrådspostene. Dette signaliserer én ting: Byrådet virker ikke lenger interessert i verken frivillige folk eller ideelle organisasjoner.

Hvis Bergen kommune skal møte fremtiden best mulig – en fremtid som kommer til å by på store økonomiske utfordringer, må alle krefter bidra. Det er ikke slik at kommunen bør ta på seg ansvaret for alt selv. Kommunen må heller legge bedre til rette for at frivilligheten kan blomstre i bydelene våre.

Samfunnet vårt er bygget på blodet og svetten fra frivilligheten. Mens det fremdeles sittende byrådet stikker kjepper i hjulene for alle ildsjelene der ute, skal Høyre lete etter grunner til å gjøre det bedre og enklere for frivilligheten.

Avslutningsvis vil jeg takke alle frivillige rundt om i Bergen. Takket være dere blir Bergen enda bedre. Tusen takk.


Debattinnlegg av: Johannes Banggren (Leder, Høyres Studenterforening i Bergen)

Lenke av: https://www.ba.no/byradets-kamp-mot-frivilligheten/o/5-8-2049600?ns_campaign=editorial.pushalert&pushalert_messageId=&pushalert_premium=false&pushalert_publication=bergen&hideLimbs=1&fbclid=IwAR2pXYg6C9q7InB7jb8v66MO87lSV78e0US03MP-bi3USfcb38dsr_cp6o0

Reklame