Byrådet har forsømt studentene

Det er ikke bare mangel på studentboliger i Bergen, men mangel på ansvarlig ledelse.

«Det er helt åpenbart at disse målene enten er helt glemt bort eller plassert lengst ned i en skuff», skriver Johannes Banggren. FOTO: TUVA ÅSERUD (Bergens Tidende)

Fungerende byrådsleder Ruth Grung lover en 30 prosent dekningsgrad på studentboliger i Bergen. 

At byrådet igjen lover dette, men denne gangen ikke vil sette en dato eller frist for målet, er en fallitterklæring overfor studentene i Bergen. Tidligere har byrådet lovet samme dekningsgrad, men innen 2030 og med 25 prosent innen 2025.

Det er helt åpenbart at disse målene enten er helt glemt bort eller plassert lengst ned i en skuff. Spørsmålet er: Hvordan skal byrådet faktisk nå målene de selv har satt?

God politisk styring betyr at man tar ansvar. Ansvarlighet er ikke lett, snarere tvert i mot, men for å nå målet om dekningsgrad kan ikke byrådet bare love seg bort.

Høyre er klare for å ta ansvar. Studentene i Høyre ønsker derfor å komme med tre tips til hvordan vi kan bygge flere studentboliger i Bergen:

1. Flere gratistomter

Kommunen må gi flere gratistomter. Byrådet må legge frem en mer konkret plan for aktuelle tomter i kommunal besittelse som egner seg for bygging av studentboliger.

2. Ikke hindre utbygging

Kommunen må slutte å stikke kjepper i hjulene for pågående byggeplaner om flere studentboliger. St. Halvards vei på Kronstad og tidligere Best Western Sandviken Brygge Hotell i Sandviken er to eksempler på dette.

3. Konkret plan

Legge frem en mer konkret plan for hvordan Bergen skal oppnå den andelen studentboliger kommunen selv har målsetting om. Det vil blant annet si å regulere langt flere boliger i sentrumsnære strøk, slik at utleieprisene reduseres også for studenter.

Ap i regjering har allerede sikret dårligere kjøpekraft til studenter, men nå gjør Ap i byråd bare vondt til verre. Det er ikke bare mangel på studentboliger i Bergen, men mangel på ansvarlig ledelse.


Debattinnlegg av: Johannes Banggren (Leder, Høyres Studenterforening i Bergen)

Lenke til sak: https://www.bt.no/btmeninger/debatt/i/OrGevq/byraadet-har-forsoemt-studentene

Reklame