Sløsing av innbyggernes penger

den

Hver eneste gang kommunen bruker penger feil, er konsekvensen at det blir mindre til andre viktige tjenester.

(Foto: Privat)

Det virker som at Arbeiderpartiets største økonomiske satsing har vært å ansette flere byråkrater i Bergen kommune. På fire år er det ansatt hele 1 000 nye folk. Dette er ikke bare feil medisin, men det er regelrett sløsing av innbyggernes penger.

For Ap virker det som at større norsk offentlighet er svaret på alle samfunnets problemer. Jeg vil heller hevde at byråkrati-satsingen er selv en betydelig årsak til de økonomiske problemene kommunen står overfor i dag.

Hvorfor? Fordi politikere og byråkrater har ikke behov for å bry seg om hva tjenester koster, eller hvordan kvaliteten er på tjenestene de tilbyr. De bruker andre sine penger. Dette vil resultere i sløsing av både dine og mine penger. Ikke nok med at det er flere offentlig ansatte generelt, men antall direktører har økt fra 17 i 2015 til 37 i 2021. En skremmende utvikling, spør du meg.

Høyre er prinsipielt sett en stor tilhenger av å redusere norsk offentlighet. Det er fordi vi bør bruke hver eneste offentlige krone best mulig. Problemet er at for hver ny byråkrat blir sjansen for sløsing av offentlige midler enda større. Politikere og byråkrater må forvalte pengene til folket bedre. Jeg tror bergensere heller vil bruke penger på kunnskap i skolen, kvalitet i eldreomsorgen og satse på gode klimatiltak – fremfor papirflytting i norsk offentlighet.

Det virker som at Arbeiderpartiets største økonomiske satsing har vært å ansette flere byråkrater i Bergen kommune. På fire år er det ansatt hele 1 000 nye folk. Dette er ikke bare feil medisin, men det er regelrett sløsing av innbyggernes penger.

For Ap virker det som at større norsk offentlighet er svaret på alle samfunnets problemer. Jeg vil heller hevde at byråkrati-satsingen er selv en betydelig årsak til de økonomiske problemene kommunen står overfor i dag.

Hvorfor? Fordi politikere og byråkrater har ikke behov for å bry seg om hva tjenester koster, eller hvordan kvaliteten er på tjenestene de tilbyr. De bruker andre sine penger. Dette vil resultere i sløsing av både dine og mine penger. Ikke nok med at det er flere offentlig ansatte generelt, men antall direktører har økt fra 17 i 2015 til 37 i 2021. En skremmende utvikling, spør du meg.

Høyre er prinsipielt sett en stor tilhenger av å redusere norsk offentlighet. Det er fordi vi bør bruke hver eneste offentlige krone best mulig. Problemet er at for hver ny byråkrat blir sjansen for sløsing av offentlige midler enda større. Politikere og byråkrater må forvalte pengene til folket bedre. Jeg tror bergensere heller vil bruke penger på kunnskap i skolen, kvalitet i eldreomsorgen og satse på gode klimatiltak – fremfor papirflytting i norsk offentlighet.


Debattinnlegg av: Johannes Banggren (Leder, Høyres Studenterforening i Bergen)

Lenke til sak: https://www.ba.no/slosing-av-innbyggernes-penger/o/5-8-2079060

Reklame